Foto
Foto
Foto
Foto

Holland Health brengt regionale partijen bij elkaar die innovatieve oplossingen bedenken en betere zorg vormgeven binnen de regio Noordwest Holland. Een plek waar betere zorg wordt gerealiseerd die precies aansluit bij de behoefte van de burger. Holland Health werkt daarbij nauw samen met zorginstellingen, ondernemers, overheid en onderwijs. Ook gezond voor de economie en werkgelegenheidLees meer

Acht ton subsidie voor ZorgTechnologiehuizen

30 mei 2017

Bron: Skipr. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OCW) stelt ruim acht ton subsidie beschikbaar voor zogeheten ZorgTechnologiehuizen in de provincie Groningen. In die huizen ontwikkelen en presenteren studenten technologieën die het mogelijk moeten maken voor ouderen om langer thuis te blijven wonen. Dat schrijft het Dagblad van het Noorden.

De ZorgTechnologiehuizen, kortweg ZorgThuizen, zijn een initiatief van mbo-instelling Noorderpoort en bijna dertig andere organisaties, waaronder zorg- en welzijnsinstellingen en technologiebedrijven. In de huizen kunnen de mbo-studenten in de praktijk oefenen met de nieuwste middelen. Ook geven zij voorlichting aan mensen over mogelijkheden om langer veilig en gezond thuis te wonen.

Voor het hele artikel klikt u hier

Nieuwsoverzicht
Terug naar overzicht